Stenløse Mølle set fra Møbjerggård

Udsigt mod Stenløse Mølle, 1922.
Maleren har stået lidt øst for Stenløse Kirke, ud for den tidligere Møbjerggård.  I baggrunden, foran møllen, løber Frederikssundsvejen på tværs igennem billedet. Det gule hus, man kigger lige op imod, hed Hvad-lo-de-af. Lidt højere oppe til højre for dette lå bageriet, neden for møllen.
Billedet er skænket til TLS i 2018.


Foto taget ca. samme sted april 2018. Markvejen er blevet til villavejen Skovkrogen. Frederikssundsejn kan ikke længere ses herfra; men man aner i baggrunden nogle af bygningerne på højdedraget bag Frederikssundsvejen, bl.a. Sandholmskolen.

Frederikssundsvejen ud for Skovkrogen, foto april 2018. Det gule hus bag birketræerne er det samme gule hus som ses lige neden for møllen på Thorvald Larsens maleri. Det er p.t. meget forfaldent. I baggrunden ud for bilen er en benzintank. Den ligger ca. hvor indkørslen til møllen og bageriet var.

Fotoet herunder er et ældre foto af Stenløse Mølle, udlånt af Lars Pedersen.